Dy javë më parë një zjarr i tmerrshëm kapi të gjithë rajonin - pjesë të Kroacisë, Bosnje dhe Herzegovinës dhe Malit të Zi ishin në flakë. Falë zjarrfikësve, nuk kishte humbje në njerëz. Por, kjo krizë na ka treguar se ne duhet të kujdesemi më shumë për njerëzit që na mbrojnë - zjarrfikësit tanë të guximshëm.

Një zjarrfikës vullnetar nga Bol po përpiqet të mbledhë 1.5 milionë EUR për të ndërtuar një qendër të re të zjarrfikësve dhe për të blerë makinë të re për shuarjen e zjarrit. E para për t'i ndihmuar ata që ta arrijnë këtë qëllim është ËTA kroate (Shoqata e Grave Teniste) me një donacion prej 2.000 EUR.

Departamentet e zjarrit nga Gata, Podstrana, Solin, Zadvarje dhe Žrnovnica morën një donacion prej 13,500 EUR nga INA (kompani e naftës). Një tjetër prej 13,500 EUR u dhurua nga Index.hr në Zyrën e Zjarrit në Vranjic.

Nga kompanitë e mëdha tek individët, të gjithë po përpiqen të mbështesin zjarrfikësit dhe ende ka mundësi për të dhënë dhe ndihmuar Departamentin e Zjarrfikësve lokal.

Top