20 vjet më parë, Lumbardhi ishte zemra e jetës kulturore të Prizrenit. Është koha për të rivendosur lavdinë e tij të vjetër.

Lumbardhi u ndërtua pas Luftës së Dytë Botërore dhe breza të tërë të qytetarëve të Prizrenit shkuan atje për të parë një film ose për të dëgjuar grupin e tyre të preferuar. Pas 50 vitesh, në fund të viteve 1990 dhe fillim të vitit 2000, ai u braktis për tu shkatërruar.

Tani njerëzit e mbledhur në Fondacionin Lumbardhi po ringjallin atë si një hapësirë të pavarur kulturore të bazuar në komunitet. Ata po e bëjnë atë që nga maji i vitit 2015, por tani ata duan të zgjerojnë shtrirjen e tij duke krijuar një bibliotekë të vogël, një hapësirë të punës së përbashkët dhe një zonë punëtorie. Së bashku me kinemanë e brendshme dhe të jashtme, sallën e konferencave dhe zonën e ekspozitës në sallën kryesore, kjo do ta bëjë Lumbardhin një pikë qendrore të jetës së re kulturore të Prizrenit dhe një vend për të gjithë aktivistët e rinjë, artistët, muzikantët, sipërmarrësit dhe grupet e tjera të komunitetit .

Dëshiron të bashkohesh me fushatën Lumbardhi Public Again? Kontrolloni faqen e tyre në faqen e internetit të Kosova Ideas dhe gjeni listën e detajuar të shpenzimeve. Qëllimi i tyre është të mbledhin 25,000 EUR.

Top