Danny Howells (Britani e Madhe) është një nga udhëtuesit botëror më të shquar të muzikës shtëpiake dhe ka qenë 10 vite që nga vizita e tij e fundit në Maqedoni. Ai u kthye këtë Gusht dhe me një arsye të mirë.

Danny është një avokat i ashpër për të drejtat e kafshëve. Kur ai u ftua të vizitojë sërish Maqedoninë dhe të luajë muzikë në një aheng plazhi, ai këmbënguli që të gjitha paratë nga shitja e biletave duhet të shkonin në një kauzë të mbrojtjes së kafshëve.

Dhe kështu, më 4 gusht, ai dhe Shoqata e Aktivistëve të të Drejtave të Kafshëve (AAPŽ) kanë organizuar një aheng në plazh në Liqenin e Ohrit. Të gjitha të ardhurat - rreth 1.000EUR (60.000MKD) do të përdoren për sterilizimin dhe kastrimin e qenve dhe maceve në Maqedoni.

- Jam shumë i lumtur, tha ai. "Për shkak të të gjithë të përfshirëve ne kemi arritur të mbledhim fonde për AAPŽ, të cilët po bëjnë një punë të pabesueshme, por shpesh punë e vështirë për kafshët në një vend ku qentë endacakë janë një problem i madh. Unë nuk kam asgjë më pak se respektin më të lartë për AAPZ dhe organizatat e tjera në Maqedoni që kanë të bëjnë me çështje të tilla çdo ditë."

Top