Në më ak së një muaj, njerëz të mirë nga i gjithë rajoni kanë themeluar disa grupe në Facebook për tu lidhur me ata në nevojë. Dy nga këto grupe – Vozitësit Zemër-Mirë dhe Qiradhënësit me Zemer janë mbledhur nga Serbia. 

Ata kanë ndihmuar 5 vjeçarin Filip Koska dhe babain e tij beqar për të shkuar në pushime. Ata kanë aranzhuar transportin dhe akomodimin për ta në bregdetin Malazez. Ata gjithashtu kanë ndihmuar Andrea Mudric, i cili është me aftësi të kufizuara dhe e kane vozitura të nga Subotica në Dubrovnik për trajtimin e saj mjeksor. Gjithashtu një çift nga Nishi të cilët duhet të qëndronin në Beograd për një muaj për terapinë e fëmijës së tyre, gjetën akomodim falas në një nga këto grupe. 

Këto grupe tani mbulojnë të gjithë rajonin – nga Slovenia në Maqedoni dhe ky komunitet përbëhet nga 16.000 persona. Vozitës profesionalë dhe persona të vullnetit të mirë do të ofrojnë shërbime për familjet në nevojë ekonomike me fëmijë me probleme shëndetësore ose aftësi të kufizuara, të cilët nuk mund të udhëtojnë me autobus ose tren. Dhe më shumë se 650 qiradhënës tani ofrojnë akomodim për familjet me fëmijë me aftësi të kufizuara. 

Dëshironi t’I bashkoheni këtyre komunitetetve ose të komunikoni me ta? Gjeni ata në Facebook:

Vozači velikog srca – Srbija

Vozači velikog srca - Bosna i Hercegovina

Iznajmljivači sa srcem

Top