Addiko Bank Fal Borxhin e Familjes së Një Djaloshi 3-vjeçar me Leukemi

Një familje nga Banjaluka kaloi nëpër shumë vështirësi gjatë muajve të fundit: tre muaj pasi djali i tyre u diagnostikua me leukemi dhe filloi trajtimin, babai pëspi një problem të zemrës dhe pati një çarje të aortës. Banka Addiko, ku familja kishte një hua për shtëpi, dëgjoi për gjendjen e tyre dhe vendosi të shlyente plotësisht borxhin e tyre.

Burime: https://www.fokus.ba/

02-10-17

  • Bosnia and Herzegovina

Çmimet OKTA 2 Gratë e Reja me Bursat pasuniversitare në Greqi

Kompania maqedonase OKTA, furnizuesi më i madh i karburantit në vend, ka partnerizuar me Hellenic Petroleum dhe ka dhënë 2 bursa të plota pasuniversitare për 2 studentet më të mira të shumë kandidatëve të konkursit: Stefanija Tanevska dhe Angelina Slaveski, të cilat do të vazhdojnë studimet e tyre në Greqi.

Burime: http://puls24.mk/

02-10-17

  • Macedonia

Ish-nxënësi Dhuron 20 Kompjuterë në ish Shkollën e tij Fillore në Jagodinë

Dragan Miloseviç, tani një avokat nga Çikago dhe një ish nxënës i Shkollës Fillore "Milan Mijalkovic" në Jagodinë, dhuroi 20 kompjuterë në shkollë, kështu që fëmijët sot mund të kenë klasë me kualitative në shkenca kompjuterike.

Burime: http://www.rts.rs/

02-10-17

  • Serbia

Një Kapak Shisheje për Një Buzëqeshje sjell së bashku Bamirësinë dhe Ekologjinë

Shoqata serbe "Čepom do osmeha" nga Novi Sad, e cila bashkoi bamirësinë dhe ekologjinë, do të krijojë një mozaik të bërë tërësisht me kapakët e shisheve, në Trg slobode më 30 shtator dhe do të ketë një madhësi prej 621 metra katror. Kjo është e barabartë me 1,5 ton kapakë të shisheve dhe 300 vullnetarë - të mjaftueshme për rekordin botëror të Guinnessit.

Burime: http://www.blic.rs/

01-10-17

  • Serbia

Buddy Walk Vjen në Tiranë për të Rritur Ndërgjegjësimin për Sindromën Down

Nën sloganin "Ejani të kesh një shok për kokë, përkrah teje", Fondacioni Down Syndrome Albania do të organizojë një marshim më 1 tetor në Tiranë, si pjesë e muajit të ndërgjegjësimit për Sindromën Down.

Burime: https://www.facebook.com/

29-09-17

  • Albania

Banda Maqedonase Mbajti një Koncert për të Ndihmuar një të Mbijetuar të Dhunës në Familje

Panço dhe Andrej, anëtarë të një grupi të njohur maqedonas të quajtur DNK vendosën të ndihmojnë Blagorodna Dimitrievska nga Kumanova, kur ajo u gjet në rrugë me 3 fëmijë.

Burime: http://24vesti.mk/

28-09-17

  • Macedonia

Kampanja e Courtyard by Marriott hotelit Ju hani, ne ju japim mbështetjen SOS Fshatit të fëmijëve

“Ju hani, ne dhurojmë” është një fushatë globale e grupit Marriott, e cila do të mbahet në Beograd në shtator dhe tetor. Gjatë dy muajve, nga çdo drekë e shitur në hotel, 1 EUR do të dhurohet për SOS fshatin e Fëmijëve (SOS Dečija sela), duke investuar në mbështetjen e të rinjve që fshatrat SOS janë duke u kujdesur.

Burime:

02-10-17

  • Serbia

Letsdancers – Kërcimtarët që duan të ndihmojnë nënat dhe fëmijët në Prishtinë

Letsdancers janë mbështësit e një projekti të madh: Let's Dance, Eventi Vjetor për mbledhjen e fondeve për nënat dhe fëmijët, një iniciativë e suksesshme e një grupi të sektorit privat dhe profesionistëve jo-fitimprurës të cilët donin të krijonin një lloj tjetër eventi për mbledhjen e fondeve. Ata erdhën me një ide të thjeshtë por efektive: mblidhnin njerëz në qendër të Prishtinës, duke u përqëndruar në komunitet, zbaviteshin dhe vallëzonin për një arsye të mirë. Përfituesit e fondeve të mbledhura ishin Aksioni për Nënat dhe Fëmijët.

Burime: http://seeobserver.com

27-09-17

  • Kosovo

CKB u Siguroi Zjarrfikësve të Guximshëm Malazezë me një Ditë Pushimi të Merituar

Pas një verë të vështirë për të gjithë rajonin, me zjarret e pyjeve që shkelën përmes Malit të Zi dhe Kroacisë, CKB, një bankë nga Mali i Zi, njohu dhe nderoi përpjekjet e zjarrfikësve që kaluan luftën e tyre verore kundër flakës. 15 zjarrfikës nga komuna të ndryshme dhe familjet e tyre, kaluan disa ditë duke shijuar bregdetin në Sutomore.

Burime: https://www.facebook.com/

27-09-17

  • Montenegro

Kroacia do të shënojë Ditën Evropiane të Fondacioneve dhe Donatorëve në Zadar

Dita Evropiane e Fondacioneve dhe Donatorëve është një ngjarje, ambicia e të cilës, është të motivojë publikun për të mbështetur organizatat, qoftë përmes donacioneve, punës vullnetare apo llojeve të tjera të mbështetjes. Dita Evropiane e Fondacioneve dhe Donatorëve është festuar çdo vit më 1 tetor. Ky është viti i dytë që Kroacia do të bashkohet me këtë ngjarje, dhe këtë herë duke organizuar javën e Filantropisë, me eventin qëndror në Zadar.

Burime: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/

27-09-17

  • Croatia
Top