Vojvodanska Banka dhuron 190 Kompjuterë në Qendrat e Gerontologjisë

A e dini se Tetori është muaji i solidaritetit me të moshuarit? Vojvodanska Bank nisi një fushatë me përgjegjësi shoqërore në të cilën, deri në fund të vitit, do të dhurohen 190 kompjutera në qendrat e gerontologjisë në 12 qytete në Serbi.

Burime: https://www.voban.co.rs/

30-10-17

  • Serbia

Vullnetar për Zhvillim - Panairi i Vullnetarëve në Prishtinë

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) ka kënaqësinë të ju ftojë të merrni pjesë në Panairin e Vullnetarëve, në kuadër të projektit “Vullnetarizmi për Zhvillim: Promovimi i vullnetarizmit dhe qytetarisë aktive në Kosovë”, i cili implementohet në bashkëpunim me George William Youth Association (GWY) dhe mbështetet financiarisht nga Ambasada Britanike në Prishtinë.

Burime: https://www.facebook.com/

25-10-17

  • Kosovo

Komiteti i të Drejtave të Njeriut Serbi ka Nevojë për Mbështetje për të Luftuar Varfërinë

Komiteti për të Drejtat e Njeriut nga Majdanpek (Serbi) së shpejti mund të ndalojë aktivitetet e tyre bamirëse nëse nuk marrin mbështetjen e nevojshme. Në veçanti, ata kanë nevojë për fonde për benzinë që ata të mund të shpërndajnë ushqim për familjet në nevojë dhe për ndërtimin e një sallë për fëmijët me aftësi të kufizuara.

Burime:

25-10-17

  • Serbia

Kampanja Ti Je Një Luledielli për të Ndihmuar Fëmijët në Shqipëri, Kosovë dhe në të Gjithë Botën

“Ti je një Luledielli” është një kampanjë e nisur nga moderatorja e famshme Albana Osmani, me qëllimin për të ndihmuar fëmijët e prekur nga sëmundjet e gjakut, duke shitur T-Shirts me logo të lulediellit. Kjo kampanjë kishte pasur sukses të madh në Shqipëri, prandaj më 19 Tëtor u lansua në Kosovë dhe planifikon të shpërndahet në të gjithë botën deri në vitin 2018.

Burime: https://telegrafi.com/

24-10-17

  • Kosovo

Tiranës iu Siguron Qytetarëve të Saj Një Mënyrë të Lehtë për të Dhuruar ose Ricikluar Rrobat

Iniciativa e gjelbër vjen nga Bashkia e Tiranës: të gjithë njerëzit që kanë artikuj të veshjeve për të cilat nuk kanë nevojë ose nuk i përdorin, tani kanë një vend të caktuar për to, kështu që tani e tutje mund të ndihmojnë njerëzit në nevojë dhe mjedisin, shpejt dhe lehtë.

Burime: http://www.panorama.com.al/

20-10-17

  • Albania

Klas në Sarajevë Dhuroi Dy Ton Miell Gruri për Ditën Botërore të Ushqimit

Industria e ushqimit Klas nga Sarajeva (Bosnja dhe Herzegovina) me rastin e Ditës Botërore të Ushqimit që festohet me 16 Tetor, dhuroi 2 ton miell për qendrën e ushqimit të Kryqit të Kuq në kantonin e Sarajevës dhe Qendrës Kolektive Hrasnica, kurse fëmijëve të Qendrës Kolektive iu dhuruan ëmbëlsira. Të mirat materiale u dorëzuan nga lojtarët e klubeve të futbollit Zeleznicar dhe Sarajevo.

Burime: http://www.biznisinfo.ba/

27-10-17

  • Bosnia and Herzegovina

Kryqi i Kuq Kroat mban fushatën e 45-të vjetore në mbarë shtetin për njerëzit që jetojnë në varfëri

Nën sloganin “Mos grumbulloni, ndani me mikun tuaj”, (Ne dvoji, za drugi odvoji) Kryqi i Kuq i Kroacisë u ka dhënë kroatëve në të gjithë vendin me një ditë mundësi për t'u dhuruar 80.000 njerëzve që jetojnë në varfëri në Kroaci.

Burime: http://www.hck.hr/

18-10-17

  • Croatia

RTS Ka Mbledhur dhe Dhuruar mbi 3 Milion Libra Gjatë 4 Dekadave

Radio Televizioni i Serbisë (RTS) – shikuesit dhe dëgjuesit kanë mbështetur kampanjën “Libri i Solidaritetit” (Kniga solidarnosti) për 40 vite, me qëllim të sigurimit të librave për shkollat dhe libraritë shkollore përgjatë Serbisë.

Burime: http://www.rts.rs/

27-10-17

  • Serbia

Fushata në Crowdfunding për Asistentë për ti Kthyer Asistencën një Studenti me Aftësi të Kufizuara

Alen Krsmanoviq është duke përfunduar studimet e Masterit në Akademinë e Arteve të Bukura në Zagreb. Ai është një piktor i talentuar i ri, fotograf dhe redaktor i videove. Alen është gjithashtu një person me aftësi të kufizuar - ai vuan nga arthrogryposis, një sëmundje që shkakton tkurrje të muskujve dhe deformim të nyjeve, për shkak të të cilave ai nuk është në gjendje të përdorë duart. Ai krijon artin e tij vetëm me në saj gojën e tij.

Burime: http://www.jutarnji.hr/

17-10-17

  • Croatia

Sallë e shkollës u kthye në të gjelbër dhe u riparua nga vullnetarët nga Telekomit malazez

Klubi Vullnetar i Korporatës Crnogorski Telekom, i udhëhequr nga menaxhmenti i kompanisë dhe në bashkëpunim me Ministrinë Malazeze të Arsimit dhe Zelenilo doo nga Podgorica, vazhdoi fushatën për përmirësimin e mjediseve të shkollave në Mal të Zi, duke e bërë mjedisin më të shëndetshëm dhe më të këndshëm për fëmijët.

Burime: https://www.telekom.me

06-10-17

  • Montenegro
Top