Klientët e Sberbank Mbledhin EUR8,500 për Kampanjën për Klinikën Hemato-Onkologjike të Fëmijëve

Në vitin e kaluar, klientët e Sberbank në Serbi kanë mbledhur 8,500 EUR (1,000,000 RSD) përmes kutive të donacioneve të vendosura në degët e zyreve të tyre në të gjithë vendin, për të ndihmuar ndërtimin e departamentit pediatrik të hemato-onkologjisë në Nish. Kampanja e NURDOR I ja se borim (Edhe une po luftoj për ty) mori mbështetje përmes bashkëpunimit me bankën, që do të zgjasë për edhe një vit tjeter, deri në kompletimin e ndërtimit të departamentit.

Burime: https://www.atastars.rs/

02-10-17

  • Serbia

Scout Vajzat në Shqipëri shesin biskota për të mbledhur para për bamirësi

Më 8 shtator, një grup vajzash të vegla organizuan një panair në Fier, i pari i këtij lloji në Shqipëri. Kjo iniciativë u mbështet nga Shoqata Epoka e Re, e cila do të financojë një kamp vajzash që do të ketë si synim fuqizimin e vajzat të reja dhe të rrisë pjesëmarrjen e tyre në aktivitete të ndryshme jashtëmësimore.

Burime: http://www.kohajone.com/

21-09-17

  • Albania

Qendra për Vajzat Organizon një Fushatë për Ngritjen e Fondeve për Seminaret mbi Dhunën ndaj Vajzave

Lufto Dhunën Kunsër Vajzave përmes Edukimit është emri i kampanjës për ngritjen e fondeve nga Qendra e Serbisë për Vajza, e organizuar në platformen GlobalGiving. Deri në fund të shtatorit, at apo përpiqen të ngrisin 5,000 USD dhe 40 donatorë, për të siguruar një vend të përhershëm në këtë platformë. Ndihmoni ata të arrijnë qëllimin e tyre, qe do t’ju mundësonte atyre të vazhdojnë punën në seminare dhe teatër për fuqizimin e vajzave dhe grave të reja.

Burime: https://www.globalgiving.org/

02-10-17

  • Serbia

SiM Impex Mbështet Projektin e Studentëve të Formula SAE

Me rastin e vitit të parë të biznesit të tyre në Mostar, kompania SiM Impex ka mbështetur projekti e studentëve Formula SAE të studentëve të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike dhe Shkencave Kompjuterike në Unversitetin e Mostarit. Studentët morën dhuratë amortizatorët Sach me vlerë KM10,000 për makinën që ata po bëjnë.

Burime: http://www.bljesak.info/

19-09-17

  • Bosnia and Herzegovina

EUR121,000 të Ngritura për 2 Manastiret Mesjetare në Budva

Në 2 ngjarje të suksesshme për mbledhjen e fondeve në Budva (Mal të Zi), si për rindërtimin dhe rinovimin e 2 manastireve me një histori shumë të pasur dhe të gjatë, ata ngritën 121.000 EUR. Ngjarja e parë u mbajt më 27 gusht dhe solli mbi 53,000 EUR për rindërtimin e manastirit Sveta Trojica. Ngjarja e dytë u organizua më 9 shtator për rinovimin e manastirit Podlastva Grbaljska dhe ngriti edhe më shumë - 68.000 EUR.

Burime: http://volimpodgoricu.me/

18-09-17

  • Montenegro

Një Agjenci e vogël e PR Organizon një Festival Falas Prindëror me Një Numër të Madh Folësish

Agjencia Kovaçiq dhe Spaiq, nga Beogradi, Serbia, zgjodhën të mbështesin dhe financojnë një festival dy-ditor kushtuar të gjithë prindërve, atyre që duan të bëhen prindër dhe profesionistë nga fusha. Ngjarja do të zhvillohet në KC Grad në Beograd, më 16 dhe 17 shtator dhe do të mbajë punëtori të shumta, panele diskutimi dhe ligjerata të dobishme.

Burime: http://www.b92.net

19-09-17

  • Serbia

Lidl Dhuron Materiale Shkollore dhe Ushqime për Klasën e Parë Kroate

Për ditën e parë të shkollës, Lidl ka dhuruar çanta për 522 nxënës të klasës së parë për 25 shkolla nga zonat e pazhvilluara. Për të bërë ditën e tyre të parë në shkollë më të bukur, përfaqësuesit e Lidl-it personalisht ia dhuruan çantat me materialet shkollore dhe ushqime për klasën e parë në Darda, ndërsa nxënësit e shkollave të tjera të njëjtën ditë morën çanta në.

Burime: https://www.vecernji.hr

15-09-17

  • Croatia

BH Telecom Dërgon Fondet e Ditëlindjes për Shoqatat që Ndihmojnë Fëmijët me Aftësi të Kufizuara

Në një gjest të lavdërueshëm, kompania më fitimprurëse e Bosnje dhe Herzegovinës përdor fondet e kremtimit të ditëlindjeve për të ndihmuar tri shoqata lokale që ndihmojnë fëmijët me aftësi të kufizuara. Paratë do të përdoren për të ndihmuar Shoqatën e prindërve të fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara të Kantonit të Tuzlës, Shoqatës Rinore Dobro delo nga Sarajeva dhe Institucion publik për kujdesin e fëmijëve me aftësi të kufizuara mendore dhe të rinjve Pazarić.

Burime: https://www.bhtelecom.ba

14-09-17

  • Bosnia and Herzegovina

Të Burgosurit Mblodhën Fonde për Materiale Shkollore për Fëmijët në Nevojë

Të burgosurit e Institucionit Korrektues të Burgut në Nish, Serbi, kanë ndarë mënjanë paratë nga të ardhurat e tyre, për të ndihmuar fëmijët në nevojë që po fillojnë shkollën këtë vit. Si rezultat, 160 fëmijë nga Nishi morën çanta të mbushura me fletore, lapsa dhe furnizime arti, për të filluar edukimin e tyre me një buzëqeshje.

Burime: https://www.juznevesti.com

13-09-17

  • Serbia

Kisha Katolike Organizon Kampin Veror për Personat me Aftësi të Kufizuara për të 22-in Vit Rradhazi

30 vullnetarë të rinj u bënë pjesë e kampit veror "Shpresa" në plazhin e Velipojës në Lezhë, i cili zgjati 45 ditë dhe ku morën pjesë 180 persona me aftësi të kufizuara. Puna me ta ishte një pjesë e punës vullnetare të të rinjve, gjë që e bëri projektin edhe më unik: çdo ditë, ata organizuan aktivitete dhe lojëra të ndryshme për të gjithë të pranishmit me aftësi të kufizuara të ndryshme.

Burime: http://www.abcnews.al

12-09-17

  • Albania
Top