Dy Njerëz të po Ecin nga Beogradi në Nish për të Ndihmuar Departamentin e Onkologjisë së Fëmijëve

Tamara Klariq dhe Bogdan Stevanoviq janë dy miqtë më të mirë që u nisën nga Beogradi më 30 tetor, për në Nish, qyteti i cili do të bëhet me një departament hemato-onkologjik në spitalin e fëmijëve, falë njerëzve me vullnet të mire dhe fushatave të tilla si kjo. Ecja dhe titulli i saj "Produzi korak" (Zgjate Hapin) është një ftesë simbolike për të gjithë që të bashkohen me kauzën e madhe të NURDOR-it dhe të marrin një hap të vogël që do të shkojë një rrugë e gjatë për fëmijët që jetojnë me kancer.

Burime: http://blogdan.rs/

06-11-17

  • Serbia

Vojvodanska Banka dhuron 190 Kompjuterë në Qendrat e Gerontologjisë

A e dini se Tetori është muaji i solidaritetit me të moshuarit? Vojvodanska Bank nisi një fushatë me përgjegjësi shoqërore në të cilën, deri në fund të vitit, do të dhurohen 190 kompjutera në qendrat e gerontologjisë në 12 qytete në Serbi.

Burime: https://www.voban.co.rs/

30-10-17

  • Serbia

Komiteti i të Drejtave të Njeriut Serbi ka Nevojë për Mbështetje për të Luftuar Varfërinë

Komiteti për të Drejtat e Njeriut nga Majdanpek (Serbi) së shpejti mund të ndalojë aktivitetet e tyre bamirëse nëse nuk marrin mbështetjen e nevojshme. Në veçanti, ata kanë nevojë për fonde për benzinë që ata të mund të shpërndajnë ushqim për familjet në nevojë dhe për ndërtimin e një sallë për fëmijët me aftësi të kufizuara.

Burime:

25-10-17

  • Serbia

RTS Ka Mbledhur dhe Dhuruar mbi 3 Milion Libra Gjatë 4 Dekadave

Radio Televizioni i Serbisë (RTS) – shikuesit dhe dëgjuesit kanë mbështetur kampanjën “Libri i Solidaritetit” (Kniga solidarnosti) për 40 vite, me qëllim të sigurimit të librave për shkollat dhe libraritë shkollore përgjatë Serbisë.

Burime: http://www.rts.rs/

27-10-17

  • Serbia

Ish-nxënësi Dhuron 20 Kompjuterë në ish Shkollën e tij Fillore në Jagodinë

Dragan Miloseviç, tani një avokat nga Çikago dhe një ish nxënës i Shkollës Fillore "Milan Mijalkovic" në Jagodinë, dhuroi 20 kompjuterë në shkollë, kështu që fëmijët sot mund të kenë klasë me kualitative në shkenca kompjuterike.

Burime: http://www.rts.rs/

02-10-17

  • Serbia

Një Kapak Shisheje për Një Buzëqeshje sjell së bashku Bamirësinë dhe Ekologjinë

Shoqata serbe "Čepom do osmeha" nga Novi Sad, e cila bashkoi bamirësinë dhe ekologjinë, do të krijojë një mozaik të bërë tërësisht me kapakët e shisheve, në Trg slobode më 30 shtator dhe do të ketë një madhësi prej 621 metra katror. Kjo është e barabartë me 1,5 ton kapakë të shisheve dhe 300 vullnetarë - të mjaftueshme për rekordin botëror të Guinnessit.

Burime: http://www.blic.rs/

01-10-17

  • Serbia

Kampanja e Courtyard by Marriott hotelit Ju hani, ne ju japim mbështetjen SOS Fshatit të fëmijëve

“Ju hani, ne dhurojmë” është një fushatë globale e grupit Marriott, e cila do të mbahet në Beograd në shtator dhe tetor. Gjatë dy muajve, nga çdo drekë e shitur në hotel, 1 EUR do të dhurohet për SOS fshatin e Fëmijëve (SOS Dečija sela), duke investuar në mbështetjen e të rinjve që fshatrat SOS janë duke u kujdesur.

Burime:

02-10-17

  • Serbia

Klientët e Sberbank Mbledhin EUR8,500 për Kampanjën për Klinikën Hemato-Onkologjike të Fëmijëve

Në vitin e kaluar, klientët e Sberbank në Serbi kanë mbledhur 8,500 EUR (1,000,000 RSD) përmes kutive të donacioneve të vendosura në degët e zyreve të tyre në të gjithë vendin, për të ndihmuar ndërtimin e departamentit pediatrik të hemato-onkologjisë në Nish. Kampanja e NURDOR I ja se borim (Edhe une po luftoj për ty) mori mbështetje përmes bashkëpunimit me bankën, që do të zgjasë për edhe një vit tjeter, deri në kompletimin e ndërtimit të departamentit.

Burime: https://www.atastars.rs/

02-10-17

  • Serbia

Qendra për Vajzat Organizon një Fushatë për Ngritjen e Fondeve për Seminaret mbi Dhunën ndaj Vajzave

Lufto Dhunën Kunsër Vajzave përmes Edukimit është emri i kampanjës për ngritjen e fondeve nga Qendra e Serbisë për Vajza, e organizuar në platformen GlobalGiving. Deri në fund të shtatorit, at apo përpiqen të ngrisin 5,000 USD dhe 40 donatorë, për të siguruar një vend të përhershëm në këtë platformë. Ndihmoni ata të arrijnë qëllimin e tyre, qe do t’ju mundësonte atyre të vazhdojnë punën në seminare dhe teatër për fuqizimin e vajzave dhe grave të reja.

Burime: https://www.globalgiving.org/

02-10-17

  • Serbia

Një Agjenci e vogël e PR Organizon një Festival Falas Prindëror me Një Numër të Madh Folësish

Agjencia Kovaçiq dhe Spaiq, nga Beogradi, Serbia, zgjodhën të mbështesin dhe financojnë një festival dy-ditor kushtuar të gjithë prindërve, atyre që duan të bëhen prindër dhe profesionistë nga fusha. Ngjarja do të zhvillohet në KC Grad në Beograd, më 16 dhe 17 shtator dhe do të mbajë punëtori të shumta, panele diskutimi dhe ligjerata të dobishme.

Burime: http://www.b92.net

19-09-17

  • Serbia
Top